Vrijwilligers

maken het verschil,
ze geven een extra dimensie aan onze bewoners

Vrijwilligerswerk is inspirerend

Bij Vulpia leer je nieuwe mensen kennen, geef je een extra dimensie aan het leven van onze bewoners en leer je tezelfdertijd nieuwe dingen bij. Je kan je talenten inzetten die je al die tijd misschien nog eens van onder het stof wou halen. Lees je graag voor? Zit je graag eens samen met een bewoner voor een leuke babbel, of ben je zeer actief en ga je eens samen met het animatieteam een daguitstap organiseren? Het kan allemaal bij ons! Als vrijwilliger doe je nooit het werk van een beroepskracht – je vult ze steeds aan in hun activiteiten. Tevens hebben we steeds een woon- en zorghuis dichtbij in je buurt – want we hebben maar liefst meer dan 40 locaties waar jij je talent maximaal kan inzetten.

Colby - Vrijwilliger bij Vulpia

"Ik werd, samen met mijn echtgenoot, vrijwilligster in het rusthuis nadat er in onze brievenbus een flyer met een “warme oproep” voor vrijwilligers viel. Het leek ons wel wat om, zo dichtbij huis, te kunnen zorgen voor wat meer gezelligheid en plezier voor de bewoners. Een praatje, een wandeling, een dansje, … het is mij om het even; de dankbaarheid die ik steeds weer ervaar geeft mij zoveel voldoening. "

Kan jij je aanmelden?

Ja! Iedereen vanaf 18 jaar die wat vrije heeft en deze wil spenderen met onze bewoners, kan zich inschrijven als vrijwilliger! (Omwille van Covid-19 verwelkomen we tijdelijk enkel vrijwilligers tot 65 jaar, om geen gezondheidsrisico's te nemen)

Wat kan je verwachten?

Je kan je talenten inzetten die je al die tijd misschien nog eens van onder het stof wou halen. Lees je graag voor? Zit je graag eens samen met een bewoner voor een leuke babbel, of ben je zeer actief en ga je eens samen met het animatieteam een daguitstap organiseren? Het kan allemaal bij ons!

Ben je verzekerd?

Met onze vrijwilligersovereenkomst bent u verzekerd voor burgerlijke aansprakelijkheid en ongevallen tijdens de uitoefening van het vrijwilligerswerk. Uw veiligheid is namelijk voor ons zeer belangrijk!

Word je vergoed?

Als vrijwilliger ontvang je geen financiële vergoeding, maar wel enorm veel liefde! Alle collega's en bewoners ontvangen je met veel enthousiasme en warmte!