Over Ons

Vrijwilligers

Moeilijke omstandigheden halen vaak het beste in mensen naar boven. In de huidige situatie hebben onze bewoners het niet gemakkelijk. En ook onze zorgmedewerkers, onze “zorghelden” kunnen een steuntje in de rug gebruiken. Kortom, hulp is dus meer dan welkom. Door u in te zetten als vrijwilliger versterkt u de zorgverlening en
maakt u het dagelijks leven van onze bewoners een stukje fijner.

 

Vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor het welzijn van onze bewoners, zijn  nu uitermate belangrijk voor ons. In deze uitzonderlijke situatie zijn we echter gebonden aan richtlijnen van de overheid, opgesteld in het kader van CORONA (COVID-19). De huidige mogelijkheden op het vlak van vrijwilligerswerking worden beperkt tot  activiteiten waar u  onze bewoners kan bijstaan in activiteiten van het dagelijks leven.

 

Enkele voorbeelden :

 

Begeleiding bij maaltijden
Bewoners helpen met inkopen doen (boodschappen halen,…)
Afwassen
Poetsen
Kleine wandelingen maken met bewoners

 

Hebt u een zorgachtergrond, dan kan u  echter ook  helpen bij specifiek zorggerelateerde zorgtaken.

 

 

Wat moet u zeker nog weten:

 

Vanaf wanneer ben ik vrijwilliger ?

In de context van CORONA werken we enkel met vrijwilligers tussen 18 & 65 jaar omdat we u willen beschermen en onze bewoners een erg kwetsbare groep is.

 

Ben ik verzekerd ?

Met onze vrijwilligersovereenkomst bent u verzekerd voor burgerlijke aansprakelijkheid en ongevallen tijdens de uitoefening van het vrijwilligerswerk. 

 

Kan ik zelf bepalen welke taken ik kan doen ?

Samen met de directie van het woonzorgcentrum bepaalt u welke taken aansluiten bij uw talenten en wordt er ook een planning opgesteld.

 

Heb ik als vrijwilliger recht op een premie ?

Neen, vrijwilligers worden niet vergoed voor hun prestaties.

 

Hebt u nog vragen over vrijwilligerswerk in tijden van corona ? Neem eens contact op met ons hr@vulpia.be. Dan bespreken we de mogelijkheden. Want het maakt niet uit hoeveel uur je beschikbaar bent, het gaat om jouw talenten die wij nu graag inzetten.

 

Ben je meteen bereid om ons te helpen, meld je dan zeker aan via onderstaand formulier!

Studenten Zorg & Verpleging

Studeer jij voor zorgkundige of verpleegkundige ? Klaar om te ontdekken of Vulpia helemaal jouw ding is ?

Als jobstudent kan je bij ons aan de slag en leer je op deze manier alvast de leefwereld van onze bewoners kennen. Het is een leuke manier om praktijkervaring op te doen en je wordt er uiteraard voor betaald.

Ben je initiatiefrijk, durf je vragen te stellen en sta je te popelen om je je passie voor je (toekomstige) vak nu al om te zetten in de praktijk ? Dan willen we heel graag met jou aan de slag. Aarzel niet en registreer je hieronder!

Registreer als vrijwilliger of student